صبا ویژن

"ومن آیاته ان خلق لکم من انفسکم ازواجا لتسکنوا الیها وجعل بینکم موده ورحمه ان فی ذلک لایات لقوم یتفکرون"؛ برایتان از جنس خودتان همسرانی آفرید تا بدانها آرام گیرید ومیان شما دوستی و مهربانی نهاد، که در این برای گروهی که اندیشه می‏کنند عبرت هاست. (سوره روم آیه 21)
 
اسلام درباره مساله ازدواج تعقیب کننده مقاصدی وحیانی است. اصلی ترین وبنیادی ترین امر از نظر اسلام تشکیل خانواده است وبه یقین مهمترین بحث دنیای امروز نیز چالش‏های پیش رو در این زمینه می‏باشد.

از آنجا که موانع بسیاری در مسیر ازدواج‏های امروزین قرار دارد شاید بتوان گفت تشکیل مرکزیتی قدرتمند چون خانواده امری است بس مشکل. دلیل اصلی بروز چنین مشکلاتی در امر ازدواج درکنار موانع فرهنگی، تحقیقات ضعیف ومطالعات ناقص، عدم شناخت مسائل مربوط به این امر بر مبنای قرآن و زندگانی اهل بیت (ع)است. قطعا ویقینا استفاده از مفاهیم تعالی بخش قرآنی والگوگیری از زندگانی ائمه (ع) بسیاری از مشکلات موجود در این حوزه را سامان می‏بخشد.
 
اول ذیحجه (برابر 26 مهر) به دلیل سالگرد پیوند آسمانی حضرت علی (ع) وفاطمه (س) به نام روز ازدواج نام گذاری شده، به همین جهت در این مقال نگاهی کوتاه می‏اندازیم به زندگانی مشترک این دو بزرگوار.
 
تحقق ازدواج علی (ع) وفاطمه (س) براساس وحی آسمانی وتوسط پیامبر (ص) و با رضایت قلبی هر دو بزرگوار صورت گرفت. حضرت علی (ع) در سن 21 سالگی وفاطمه (س) در سن 9 سالگی در تاریخ اول ذی الحجه سال دوم هجری زندگی خود را آغاز کردند.

فاطمه (س) شخصیتی است که تمام جلوه‏های الهی وجبروتی در او جمع است؛ کسی که به گواه تاریخ پس از بستن پیمان زناشویی با علی (ع) تا آخرین روز بر سر پیمان خود ماند.
 
تعاون، تقوی و نیکی از جمله ارکان زندگی مشترک این دو بزرگوار می‏باشد. زهرا (س)هیچگاه درطول زندگانی پر فراز ونشیب خود از علی (ع) چیزی نخواست که اجابت آن برای حضرت مشکل باشد.
 
همکاری علی (ع) با فاطمه (س) در امور خانه به صورتی بوده که هرکدام برای انجام کارها از دیگری پیش قدم می‏شده اند. از جلوه‏های مطلوب زندگی این دو بزرگوار تقسیم وظایف به صورتی عادلانه وعالمانه می‏باشد. عالمانه است به این معنا که بر مبنای ساختار روحی وجسمی ومصلحت اجتماعی انجام گرفته وعادلانه بدان جهت که توسط پیامبر (ص) انجام پذیرفت به این صورت که ایشان کارهای داخل خانه را به فاطمه (س) وکارهای خارج از خانه را به علی (ع) واگذار کردند.

محبت و انس حضرت علی (ع) وحضرت فاطمه (س) به یکدیگر به قدری وسیع وعمیق است که وقتی پیامبر (ص)از حضرت فاطمه پرسیدند : فاطمه جان رفتار شوهرت علی باتو چگونه است؟ فاطمه (س) بدون درنگ پاسخ دادند خوب است بسیار خوب است. گرچه زنان قریش مرا سرزنش می‏کنند که پدرت تو را به ازدواج کسی در آورد که دستش از مال دنیا خالی است.

پیامبر در پاسخ فرمودند : پدر وشوهر تو فقیر نیستند خداوند خزاین زمین را از طلا ونقره بر من عرضه کرد. خدای سبحان به جهانیان نگریست واز میان همه 2 نفر را انتخاب کرد من که پدر تو هستم وعلی که شوهر توست. شوهر تو بهترین همسرهاست ومن تو را از نافرمانی اوبر حذر می‏دارم.
 
از آنجا که هر مردی برای حل مشکلات گوناگون خارج از منزل به یک روحیه ی قوی نیازمند است فاطمه (س) نیز از این امر دقیقا مطلع بوده واز جایگاه حساس وبلند شوهر خویش علی (ع) آگاه است؛ به همین علت تمام کوشش او ایجاد محیط آرام در درون خانه بود. امیرالمومنین برخورد فاطمه (س) را این‏طور بیان فرمودند: هیچگاه فاطمه (س) از من نرنجید واو نیز هرگز مرا نرنجاند او را به هیچ کاری مجبور نکردم و او نیز مرا آزرده نساخت. هرگاه به خانه می آمدم وبه زهرا (س) نگاه می  کردم تمام غم وغصه هایم برطرف می‏شد.

فاطمه (س) در تمام مبارزات سیاسی ونظامی مایه امید ودلگرمی علی (ع)بود ودر غیاب شوهر خویش خانه وفرزندان را به خوبی اداره می‏کرد.

وقتی علی (ع)از جبهه نبرد باز می‏گشت فاطمه به استقبال او می‎شتافت وبا روی گشاده ولبخند حاکی از افتخار به او می‎نگریست.

آری درتمام تاریخ کمتر خانه ای را می‏توان یافت که دو عنصر اساسی آن یعنی زن وشوهر هر 2 معصوم ودارای مرتبه ولایت وکمالات انسانی باشند.

اما هیچگاه برای فاطمه (س) دختر پیامبر بودن باعث نگردید تا آنچه را انجام دهد که خدا ناراضی است و چیزی طلب کند که در توان علی (ع) نباشد وعلی (ع) نیز هیچگاه به سبب حاکم بودن بر جامعه اسلامی سعی نکردند تا کاری را انجام دهند که خداوند از آن ناراضی است و هیچگاه با فاطمه (س)از موضع قدرت وتسلط برخورد نکرد.

بی شک گفتار وکردار علی (ع) وفاطمه (س) الگوی برتر ازدواج جامعه اسلامی است. الگویی که به یقین درست و قابل اعتماد می‏باشد ودستآورد آن فرزندانی است که در دامان این دو بزرگوار تربیت شدند وخود حماسه ای ویژه آفریدند.

                                                                                                                                            





توسط : کریمی نظر بدهید
      
 



 




توسط : کریمی نظر بدهید
      

همانا ملک الموت نسبت به دوستان علی بن ابی طالب علیه السّلام آنچنان مدارا می کند که با انبیاء علیهم السّلام می نمایند.

 پیامبر خدا صلّی الله علیه و آله و سلّم فرمود: کسی که علی را دوست داشته باشد خداوند نماز و روزه و شب زنده داریهای او را پذیراست و دعای او را اجابت می کند.
آگاه باشید کسی که علی را دوست دارد به تعداد رگهایی که در بدنش هست خداوند شهری در بهشت به وی مرحمت می کند. 
آگاه باشید کسی که آل محمّد را دوست داشته باشد از (خطرات) حساب و میزان و صراط مصونست، آگاه باشد که هر که با داشتن دوستی آل محمّد توبه کند من بهشت را برایش در کنار پیامبران تضمین می نمایم. 
آگاه باشید، کسی که کینه ی آل محمد را دارد روز قیامت که در صحنه وارد می گردد به پیشانی او چنین نگاشته شده: «نا امید است از رحمت خدا»!
پیامبر خدا صلّی الله علیه و آله و سلّم فرمود: اول کسی که از اهل آسمان علی بن ابی طالب را برادر خود گرفت اسرافیل، میکائیل آنگاه جبرائیل بود. 
و اول کسی که از اهل آسمان دوستی آن حضرت را برگزید، حاملین عرش، آنگاه رضوان کلیددار بهشت سپس ملک الموت بود، و همانا ملک الموت نسبت به دوستان علی بن ابی طالب علیه السّلام آنچنان مدارا می کند که با انبیاء علیهم السّلام می نمایند.
منبع:
1. کشف الغمة، ج1، ص 103و 104.
2. نَمی از یَم، ص 38و 39.





توسط : کریمی نظر بدهید
      

سعی کنید این سوالات را در انتهای هر روز از خودتان بپرسید. اینکار به شما کمک می‌کند فردی بهتر و موفق‌تر شوید.

1. بهترین اتفاقی که امروز برایم افتاد چه بود؟
چه اتفاقی باعث شد احساس غرور، شادی، یا قدرشناسی کنید؟ آیا امروز حتی برای لحظه‌ای احساس لذت و موفقیت کردید؟
برای لحظه‌ای دوباره آن احساس را در خودتان زنده کنید. ما لحظات اینچنینی بیشتری در زندگیمان نیاز داریم، به همین خاطر بهتر است که به چیزهای مثبت فکر کنیم. خیلی وقت‌ها اتفاقات خوب را نادیده می‌گیریم. اما نباید اینطور باشد، باید از آنها نهایت لذت را برده و قدردانشان باشیم. این سوال کمک می‌کند، مثبت، شاد و قدرشناس باشیم.
2. چه کاری را می‌توانستم بهتر انجام دهم؟
از تجربیات امروزتان چه درسی می‌توانید بگیرید؟ چه اشتباهی مرتکب شدید که باید در آینده از آن جلوگیری کنید؟ چطور می‌توانستید یک موقعیت گفتگو را بهتر انجام دهید؟ به راه‌هایی فکر کنید که این مسئله را در آینده بهبود بخشید.
3. مهمترین کاری که فردا باید انجام دهم چیست؟
کدام کار است که به تنهایی اهمیت زیادی دارد و تفاوت زیادی در روز من ایجاد خواهد کرد؟ اگر برنامه روزانه دارید، مطمئناً این کار باید در آن نوشته شده باشد--و احتمالاً در راس آن لیست. به این فکر کنید که چطور اول صبح آن کار را به اتمام برسانید. این سوال کمکتان می‌کند روی کارهای مهم روزانه خود متمرکز شوید.
4. چه کار جدیدی را فردا می‌توانم امتحان کنم؟
زندگی سفری اکتشافی است. در هر سنی هم که باشیم، باید هر روز یک کار جدید را امتحان کنیم. فردا چه تجربه جدیدی می‌توانید داشته باشید؟
5. مهمترین فردی که در زندگی من وجود دارد کیست و چه کاری برای او انجام می‌دهم؟
روی کسی که دوست دارید—همسرتان، فرزندتان، والدین یا هر کس دیگر—متمرکز شوید. آیا به آنها گفته‌اید یا نشان داده‌اید که چقدر برایتان اهمیت دارند؟ فردا چه کاری می‌توانید برای کمک کردن، شاد کردن و یا غافلگیر کردن آنها انجام دهید؟ ما خیلی وقت‌ها آنقدر مشغول می‌شویم که عزیزانمان را فراموش می‌کنیم. این سوال باعث می‌شود دوباره به آنها بپردازید.
همین. 5 سوال ساده اما مهم که می‌تواند کمکتان کند زندگیتان را بهتر کنید. سعی کنید هر شب قبل از خواب این سوالات را از خودتان بپرسید                                                                                                                                    





      

آرمانگرائی توأم با واقع بینی شرط عبور موفق از گردنه های سخت / فشارهای دشمن موجب تجدید نظر در محاسبات ایران نمی شود (1391/05/03 - 19:57)

حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی عصر امروز (سه شنبه) در دیدار مسئولان و کارگزاران نظام، آرمانگرایی همراه با واقع بینی را رمز حرکت پیشرو ملت و نظام اسلامی در 32 سال اخیر برشمردند و با تأکید بر تواناییها و ظرفیتهای تعیین کننده ملت ونظام اسلامی ،به تشریح ضرورتها و بایدها و نبایدهای مقابله با چالش های پیچیده دشمن پرداختند.
حضرت آیت الله خامنه ای فهم دقیق ترکیب بسیار حساس و ظریف آرمانخواهی توام با واقع بینی را ضروری دانستند و افزودند: ترکیب آرمانگرایی با واقعیات، در واقع حرکت مجاهدانه در چارچوب تدبیر است که لازمه آن، آگاهی عموم مردم، دست اندرکاران و همدلی و همراهی در همه عرصه ها است.
رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به چالش های نظام اسلامی از ابتدای پیروزی انقلاب از جمله ترورها، شورشهای قومی، جنگ تحمیلی 8 ساله، تحریم های پی در پی، قضایای تیر سال 78 و ماجراهای سال 88، خاطرنشان کردند: ظرفیت و توانایی های عظیم ملت ایران موجب شد که نظام اسلامی از همه این چالش ها با موفقیت عبور کند و در هر دوره نسبت به دوره قبل توانمندتر و قوی تر شود.
حضرت آیت الله خامنه ای شرط عبور موفقیت آمیز از پیچ های تند و گردنه های سخت در مسیر حرکت رو به جلو نظام اسلامی را حفظ ترکیب آرمانگرایی با واقع بینی و نگاه صحیح به توانایی ها و ظرفیت های کشور و ملت دانستند.
رهبرانقلاب با رد سخنان برخی افراد که می گویند آرمان گرایی با واقع بینی نمی سازد خاطرنشان کردند: بسیاری از آرمانهای انقلاب جزو مطالبات مردم است و به همین علت از  واقعیات مسلم و عینی جامعه محسوب می شود.
ایشان، عزت ملی، زندگی ایمان مدار، مشارکت در مدیریت کشور، پیشرفت همه جانبه، استقلال اقتصادی – سیاسی و برخورداری از آبروی بین المللی را از مطالبات واقعی مردم برشمردند و افزودند: این خواسته های ملت دقیقاً در جهت آرمانهای انقلاب است و نشان می دهد که آرمانگرایی با واقع بینی منافاتی ندارد.
حضرت آیت الله خامنه ای آرمانگرایی بدون توجه به واقعیات و بدون بکارگیری ساز و کارهای منطقی و معقول را خیال پردازی دانستند و افزودند: برای اینکه آرمانها در حد شعار باقی نماند باید مسئولان و مردم آنها را بصورت منطقی و متین پیگیری کنند.
رهبر انقلاب نادیده گرفتن واقعیات جامعه را باعث اشتباه در قضاوت و خطا در انتخاب مسیر برشمردند و افزودند: باید براساس واقعیات، حرکات خود را تنظیم کنیم که در این مسیر، مراقبت از لغزشها و لغزشگاهها بسیار مهم است.
رهبر انقلاب در تشریح برخی لغزشگاهها به مسئله ای تحت عنوان «واقعیت پنداری» پرداختند.
ایشان افزودند: دشمنان انقلاب و اسلام سعی می کنند با واقعیت سازی و واقعیت نمایی، مسئولان و مردم را دچار خطا در محاسبات کنند.
حضرت آیت الله خامنه ای در همین زمینه به تلاش دشمن برای کوچک نشان دادن توان ملت ایران و بزرگنمایی توان جبهه استکبار اشاره کردند و گفتند: اگر اسیر این واقعیت نمایی شویم و در محاسبه توان خود و یا دشمن خطا کنیم راه را اشتباه خواهیم رفت.
ایشان دلبستگی به دنیا و ضعفهای نفسانی را از دیگر لغزشگاههایی دانستند که در هنگام محاسبه واقعیات و انتخاب مسیر، ایجاد خطا می کند.
حضرت آیت الله خامنه ای، تصور دستیابی به آرمانها بدون دادن هزینه را لغزشگاهی دیگر برشمردند و افزودند تکیه بر بخشی از واقعیات و ندیدن همه مسائل واقعی در کنار یکدیگر،  لغزشگاه دیگری است که باید مراقب آن بود.
حضرت آیت الله خامنه ای، ملاحظه همه واقعیات کشور در کنار یکدیگر را، باعث امیدواری فراوان برشمردند و افزودند: این واقعیات نشان می دهد که اگر چه راه ملت ایران بسوی آرمانها، ‌دارای چالش است اما بن بستی در این راه وجود ندارد.
ایشان به تلاش دشمنان انقلاب برای بن بست نشان دادن راه ملت ایران اشاره کردند و افزودند: آنها به صراحت می گویند باید با تشدید فشارها و تحریمها، مسئولان ایران را وادار کرد که در محاسبات خود تجدید نظر کنند اما ملاحظه  واقعیات باعث می شود که ما نه تنها در محاسبات خود تجدید نظر نکنیم بلکه با اطمینان بیشتر به راه مورد نظر ملت ادامه دهیم.
رهبر انقلاب در تشریح تعدادی از واقعیات موجود افزودند: مقابله چند دولت مستکبر با جمهوری اسلامی و فشارهای روزافزون وپیچیده آنها واقعیتی است که نباید نادیده گرفته شود.
ایشان گفتند این ‌ چند دولت مستکبر که دارای تواناییهای سیاسی و اقتصادی و رسانه ای هستند با دستگاه رسانه ای و تبلیغاتی انصافاً قوی خود، سعی می کنند که خود را جامعه بین المللی جا بزنند اما این واقعیت ندارد.
رهبر انقلاب افزودند: البته این چند دولت زورگو، سیاه لشگر هم دارند اما اگر دست حمایت امریکا از این سیاه لشکرها برداشته شود آنها صفر هستند و در محاسبات جهانی اصولاً به حساب نمی آیند.
ایشان افزودند: واقعیت دیگر این است که دشمنی این چند دولت مستکبر با نظام اسلامی به اصل نظام برمی گردد اما آنها تلاش می کنند که علت مقابله با ملت ایران را،  مسئله هسته ای و دفاع از حقوق بشر جلوه دهند.
رهبر انقلاب خاطرنشان کردند: البته با پرونده بسیار سیاه امریکا، صهیونیزم، انگلیس و دیگر مستکبران در زمینه حقوق بشر، هیچکس این دروغهای آنها را باور نمی کند.
حضرت آیت الله خامنه ای افزودند: واقعیت این است که انقلاب اسلامی ملت ایران، این کشور مهم را از چنگ مستکبران درآورده است و موجب انگیزه و بیداری رو به گسترش در جهان اسلام شده است و به همین علت آنها سعی می کنند با ضربه زدن به جمهوری اسلامی، به دیگران درس عبرت بدهند تا بدنبال چنین الگویی نروند. 
رهبر انقلاب اسلامی جدید نبودن چالش های کنونی پیش روی نظام اسلامی را یکی دیگر از واقعیات موجود دانستند و افزودند: در برهه ای، کشتی های ایران در خلیج فارس هدف حمله قرار می گرفت و یا پایانه های نفتی و مراکز صنعتی در زیر چتر بمباران دشمن بود اما امروز بدخواهان نظام اسلامی جرأت نزدیک شدن به ایران را ندارند.
پیشرفت مستمر نظام اسلامی در عرصه های گوناگون بویژه دانش های پیچیده و انحصاری در شرایط تحریم و تهدید ،دیگر واقعیتی بود که حضرت آیت الله خامنه ای به آن اشاره کردند.
ایشان افزایش توانمندی و اعتماد به نفس نظام اسلامی در مقابله با تهدیدها را یکی دیگر از واقعیات برشمردند و تأکید کردند: واقعیت دیگر این است که جبهه مقابل نظام اسلامی به رهبری امریکا و صهیونیزم در مقایسه با گذشته به مراتب ضعیف تر شده است.
رهبر انقلاب اسلامی خاطرنشان کردند: افزایش تهدید پذیری رژیم صهیونیستی بعد از حوادث و انقلابهای منطقه، شکست های رژیم صهیونیستی در جنگ های 33 روزه لبنان و 22 روزه غزه، سرنوشت امریکا در عراق، مشکلات فزاینده و تمام نشدنی امریکا در افغانستان، و شکست امریکا در سیاستهای خاورمیانه ای خود، نمونه های عینی از ضعف روز افزون جبهه مقابل است.
حضرت آیت الله خامنه ای، وجود بحران در کشورهای غربی مخالف نظام اسلامی را از دیگر واقعیات دانستند و افزودند: خطر جدی بحران اقتصادی در اتحادیه اروپا و منطقه یورو، بی ثباتی در چندین کشور اروپایی و سقوط چند دولت اروپایی، کسری بودجه بالا در امریکا و شکل گیری جنبش نود و نه درصدی، حوادث مهمی هستند که نباید از آنها غافل شد.
ایشان تأکید کردند: مشکلات اقتصادی کشورهای غربی با مشکلات اقتصادی کشور ما تفاوت اساسی دارد زیرا مشکلات ما همانند مشکلات گروه کوهنوردی است که در حال حرکت به سمت قله، دچار مشکلاتی می شود اما حرکتش همچنان ادامه دارد در حالیکه مشکلات اقتصادی غرب همانند اتوبوسی است که در زیر بهمن مانده است.
حضرت آیت الله خامنه ای تحولات شمال افریقا و منطقه رااز دیگر واقعیات برشمردند و خاطرنشان کردند: توانایی های افزایش یافته نظام اسلامی از جمله واقعیات بسیار مهم است.
ایشان با اشاره به منابع بسیار غنی نفت، گاز و معدنی کشور افزودند: نیروی انسانی و جمعیت 75 میلیونی بویژه جمعیت جوان، پرنشاط و تحصیل کرده یکی از واقعیات و نقاط قوت اساسی کشور است که از عوامل مهم پیشرفت نیز به شمار می رود.
رهبر انقلاب اسلامی در همین زمینه به موضوع سیاست کنترل جمعیت اشاره کردند و ضمن تأکید بر لزوم بازنگری در این سیاست خاطرنشان کردند: در اوائل دهه هفتاد اجرای این سیاست بنابر مصالحی، صحیح بود اما ادامه آن در سالهای بعد خطا بود.
حضرت آیت الله خامنه ای تأکید کردند: بررسی های علمی و کارشناسی نشان می دهد که اگر سیاست کنترل جمعیت ادامه پیدا کند، به تدریج دچار پیری و در نهایت کاهش جمعیت خواهیم شد، بنابراین مسئولان باید با جدیت در سیاست کنترل جمعیت تجدید نظر کنند و صاحبان رسانه و تریبون از جمله روحانیون در جهت فرهنگ سازی این موضوع اقدام کنند.
گستاخ تر شدن دشمن در صورت انعطاف و عقب نشینی ایران با هر توجیه و بهانه ای ،از دیگر واقعیاتی بود که رهبر انقلاب اسلامی به آن اشاره و نمونه هایی برای آن ذکر کردند.
حضرت آیت الله خامنه ای افزودند: در آن دوره ای که ادبیات مسئولان ما آمیخته به تملق گویی از غرب و امریکا شد، فردی که مجسمه شرارت بود، به خود اجازه داد که جمهوری اسلامی ایران را محور شرارت معرفی کند.
ایشان همچنین با اشاره به دوره ای که برخی عقب نشینی ها در موضوع هسته ای انجام شد خاطر نشان کردند در آن دوره بواسطه همراهی با غربی ها و عقب نشینی هایی که انجام گرفت، آنها آنقدر جلو آمدند که من مجبور شدم شخصاً وارد میدان شوم.
رهبر انقلاب افزودند: غربی ها در آن دوره آنقدر گستاخ شدند که حتی هنگامی که مسئولان ما به سه سانتریفیوژ قانع شده بودند، آنها مخالفت کردند اما امروز 11 هزار سانتریفیوژ در کشور فعال است.
حضرت آیت الله خامنه ای تأکید کردند اگر آن عقب نشینی ها ادامه پیدا می کرد قطعا امروز از پیشرفتهای هسته ای و نشاط و ابتکار علمی در کشور خبری نبود.
ایشان کُند و ناکارآمد شدن حربه تحریم در صورت مقاومت مدبرانه در مقابل آن را یکی دیگر از واقعیات دانستند و افزودند: فشارهای اقتصادی کنونی بر ضد نظام اسلامی، همچون گذرگاه و برهه ای است که کشور از آن عبور خواهد کرد زیرا ادامه طولانی مدت آن به نفع کشورهای غربی نیست.
رهبر انقلاب اسلامی، آمریکا و رژیم صهیونیستی را تنها نفع برندگان از فشار بر جمهوری اسلامی خواندند و تأکید کردند: بقیه کشورهایی که وارد ماجرا شده اند، با زور فشار و یا رودربایستی بوده است و این شرایط ادامه پیدا نخواهد کرد.
حضرت آیت الله خامنه ای استثنا شدن 20 کشور از تحریم نفتی ایران و تلاش برخی کشورهای غربی برای دور زدن تحریم ها را از نشانه های امکان پذیر نبودن ادامه شرایط کنونی بر شمردند و خاطر نشان کردند: همه این واقعیات نشان میدهد که باید با توکل بر خدا، افزایش خطرپذیری، استفاده از تدبیر و درایت، راه مقاومت را ادامه داد.
ایشان استفاده هوشمندانه و مدبرانه از ظرفیت ها و توانایی ها در مقابل چالش ها را معنای واقعی شرایط بدر و خیبر دانستند و افزودند: باید به مسائل کشور با این دید و با ترکیبی از آرمانها و واقعیت های تشویق کننده نگریسته شود.
رهبر انقلاب اسلامی اقتصاد را موضوع بسیار مهم برای کشور و حرکت رو به جلوی آن دانستند و تأکید کردند: هدف دشمن از فشارهای اقتصادی در شرایط کنونی، لطمه زدن به «رشد و رفاه ملی» و ایجاد مشکل برای مردم بمنظور دلسرد و جدا کردن آنان از نظام اسلامی است.
حضرت آیت الله خامنه ای افزودند: از چند سال قبل مشخص بود که طراحی دشمن بر اقتصاد کشور متمرکز شده است و بر همین اساس شعارهای سال های اخیر همچون اصلاح الگوی مصرف، همت مضاعف - ‌کار مضاعف، جهاد اقتصادی و تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه ایرانی به عنوان حلقه هایی برای ایجاد یک منظومه اقتصادی مطرح شد تا حرکت عمومی کشور در عرصه اقتصادی ساماندهی شود.
ایشان راه مقابله با فشارهای اقتصادی را اجرای اقتصاد مقاومتی دانستند و در تبیین الزامات  اقتصاد مقاومتی افزودند: مردمی کردن اقتصاد با اجرای سیاستهای کلی اصل 44 و توانمندسازی بخش خصوصی، کاهش وابستگی به نفت، مدیریت مصرف، استفاده حداکثری از زمان، منابع و امکانات، و حرکت براساس برنامه و پرهیز از تغییر ناگهانی قوانین و سیاستها از ارکان اقتصاد مقاومتی بشمار می روند.
رهبر انقلاب اسلامی درخصوص مدیریت مصرف تأکید کردند: امروز تعادل در مصرف یک حرکت جهادی است و همه دستگاههای دولتی و غیردولتی و همچنین آحاد مردم باید موضوع پرهیز از اسراف و استفاده از تولیدات داخلی را جدی بگیرند.
حضرت آیت الله خامنه ای در این دیدار که در چهارمین روز از ماه مبارک رمضان برگزار شد مغتنم شمردن روزها و شبهای این ماه پربرکت را به مسئولان و مردم توصیه کردند.
رهبر انقلاب در پایان سخنانشان، مسئله وحدت و همبستگی را بسیار مهم خواندند و خطاب به مسئولان گفتند: ملت خوشبختانه متحد است و شما باید با پرهیز از اختلافات بی فایده و رسانه ای کردن این اختلاف از اتحاد ملت صیانت کنید.
ایشان تأکید کردند: متهم کردن متقابل سه قوه بسیار مضر است و مسئولان هم بدانند که این کارها در بین مردم برای آنان هیچگونه آبرو و وجهه ای ایجاد نمی کند.
حضرت آیت الله خامنه ای افزودند: واقعیت این است که مشکلات وجود دارد اما نباید آنها را گردن این و آن انداخت بلکه باید با وحدت و تدبیر آنها را حل کرد و این کار، حتماً شدنی و امکان پذیر است.
در ابتدای این دیدار، رئیس‌جمهور بر تعهد دولت به ارزش‌ها، اصول و حقوق اساسی ملت نظیر توحید، عدالت، آزادی، کرامت مردم، پاک‌دستی، خدمت‌گزاری و پیشرفت کشور تأکید و گزارشی از عملکرد هفت‌ساله دولت را در عرصه‌های مختلف بیان کرد.
آقای احمدی‌نژاد با اشاره به قرار گرفتن ماهواره ایرانی در مدار و پیوستن کشورمان به باشگاه فضایی، تولید و تأمین سوخت رآکتورهای داخلی، فعالیت 11 هزار دستگاه سانتریفیوژ در مجتمع‌های غنی‌سازی و ساخت 20 رادیو دارو، از سرعت چند برابری رشد علمی کشورمان در مقایسه با رشد علمی جهان خبر داد و افزود: تقویت روحیه امید و خودباوری به‌ویژه در میان جوانان در صدر جهت‌گیری‌های دولت است.
رئیس‌جمهور با بیان برخی آمارها و ارقام در طول هفت سال اخیر و مقایسه با گذشته، به هشت برابر شدن تولیدات علمی بخش پزشکی، افزایش چهار برابری سهم کشور در تولیدات علمی منطقه و رشد بیش از چهار برابری مقالات علمی نمایه شده در مجلات معتبر بین‌المللی در حوزه وزارت علوم اشاره کرد و افزود: سهم ایران در تولید علم جهان از یک‌دهم درصد در سال 57 به سه‌دهم درصد در سال 84 و 1.2 درصد در سال 90 رسیده است که 12 برابر افزایش را در طول هفت سال گذشته نشان می‌دهد.
آقای احمدی‌نژاد در بخش دیگری از سخنان خود به پیشرفت‌های کشور در حوزه صنعت اشاره کرد و با یادآوری افزایش ظرفیت تولید در بخش‌های مختلف گفت: ایران در بخش تولید خودرو در رتبه سیزدهم، در تولید فولاد در رتبه هفدهم و در تولید مس در رتبه دهم جهان قرار دارد.
رئیس‌جمهور با بیان اینکه سرمایه‌گذاری در بخش نفت و گاز از 21 هزار میلیارد تومان در سال 84 به 110 هزار میلیارد تومان در سال 90 رسیده است، افزود: با بهره‌برداری از تمام فازهای پارس جنوبی، مشکل برداشت از مخازن مشترک نیز رفع می‌شود.
رئیس‌جمهور افزود: علاوه بر سرمایه‌گذاری 335 هزار میلیارد تومانی در حوزه راه و شهرسازی، در هفت سال اخیر، شش میلیون و 719 هزار واحد مسکونی ساخته شده است.
وی از افزایش تولیدات کشاورزی به 110 میلیون تن در سال 90 خبر داد و با بیان اینکه صادرات محصولات کشاورزی نیز از 2.27 میلیون تن در سال 84 به 5.51 میلیون تن در سال گذشته رسید، به پیشرفت‌ها در بخش آبیاری تحت فشار، ظرفیت صنایع تبدیلی کشاورزی و تحقیقات اشاره کرد.
آقای احمدی‌نژاد همچنین با تأکید بر افزایش توجه دولت به بخش فرهنگ، به افزایش 9.3 برابری بودجه عمومی فرهنگ و 27.6 برابری بودجه حوزه دین اشاره و خاطرنشان کرد: 27 اثر تاریخی تا پایان سال 90 به ثبت جهانی رسید و رتبه ایران از 32 به 14 ارتقا یافت.
وی در بخش دیگری از سخنان خود، کاهش ضریب جینی از چهارصد و بیست و سه هزارم در سال 84 به سی و هشت صدم در سال 90 و متوسط رشد اقتصادی شش درصد در هر سال را مورد اشاره قرار داد و در مورد واگذاری شرکت‌های دولتی بر اساس اصل 44 قانون اساسی نیز گفت: تا سال 84 سه هزار میلیارد تومان واگذاری انجام شده بود که این میزان تا پایان سال 90 به 115 هزار میلیارد تومان رسید.
رئیس‌جمهور همچنین از صرفه‌جویی 32 میلیارد دلاری مصرف انرژی بر اثر اجرای طرح هدفمند کردن یارانه‌ها خبر داد و طرح‌های دولت را در زمینه اصلاح درآمدهای مالیاتی، اجرای طرح مالیات بر ارزش افزوده، سرمایه‌گذاری خارجی، اصلاح نظام توزیع، کاهش وابستگی بودجه به نفت برشمرد.
وی به طرح ویژه دولت برای تکمیل 905 طرح بزرگ کشور تا پایان فعالیت دولت دهم  اشاره و خاطرنشان کرد که طرح‌های نیروگاهی، شبکه ریلی، 9 پالایشگاه و ساخت ورزشگاه‌ها، جزو این طرح‌هاست که تکمیل آن‌ها نیازمند 168 هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری است.
آقای احمدی‌نژاد هدف از بیان این پیشرفت‌ها و مقایسه آن‌ها با ادوار گذشته را نادیده گرفتن خدمات پیشین و یا ادعای نبود ضعف و اشکال ندانست و افزود: تشریح پیشرفت‌ها با انگیزه تأکید مجدد بر توانایی‌های ملت و یادآوری این نکته است که می‌توان با حفظ اصول و آرمان‌ها، تکیه بر قدرت مردم و توکل به خداوند، با سرعت مضاعف حرکت کرد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به طراحی دشمن در تجمیع توان و تجربه خود به‌منظور وارد کردن فشارهای سنگین برای مختل کردن بازار نفت و مبادلات خارجی ایران و ایجاد جنگ روانی گسترده در این بخش‌ها اشاره و از تشکیل جلساتی در سه سطح نمایندگان بین قوا، ستاد دستگاه‌های عملیاتی و ستاد تدابیر ویژه اقتصادی برای خنثی کردن توطئه‌ها خبر داد.
رئیس‌جمهور همچنین با یادآوری برنامه استکبار برای منحرف کردن مسیر حرکت انقلاب‌های مردمی گفت: جبهه استکبار در مسیر بن‌بست حرکت می‌کند و ملت‌ها با جوشش و حرکت، این مسیر را تغییر خواهند داد.




توسط : کریمی نظر بدهید
      

اقتصاد مقاومتی راه عبور از مقطع سرنوشت ساز کنونی/ مشکلات و فشارها کوچکتر از اراده و آرمانهای ملت ایران است (1391/05/08 - 20:34)

حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی عصر امروز (یکشنبه) در دیدار جمعی از محققان، پژوهشگران، متخصصان و نوآوران در عرصه علم و فناوری، و مسئولان شرکت های دانش بنیان و پارک های علم و فناوری، علم را سرمایه ای جوشان و تمام نشدنی برای کشور دانستند و با اشاره به نقش اقتصادِ مبتنی بر دانش و علم در ارتقای هویت ملی، قدرت سیاسی و استقلال کشور تأکید کردند: ایران، امروز در یک مقطع ماندگار تاریخی و حساس قرار دارد که شناخت صحیح مسئولیت ها و ایفای آنها، قطعاً ملت ایران را به افق های نوید بخش و آرمان های مورد نظر خواهد رساند.
رهبر انقلاب اسلامی افزودند: کشور در حال پیشرفت است و هیچ بن بست و مشکل برطرف نشدنی در حرکت رو به جلو ملت ایران وجود ندارد.
حضرت آیت الله خامنه ای با اشاره به برخی فشارهای سیاسی،‌اقتصادی و تبلیغاتی در مسیر حرکت کشور به سمت آرمانها و اهداف والا خاطرنشان، کردند: ملت ایران مصمم است که با همت و اراده، خود را به نقطه مورد نظر برساند.
ایشان تأکید کردند: ملت ایران در وسط میدان است و مشکلات و فشارها، کوچکتر از تصمیم، اراده و آرمانهای این ملت است.
رهبر انقلاب اسلامی عرصه کنونی را میدانی شوق آفرین و در عین حال همراه با زحمت دانستند و افزودند: عرصه امروز ایران اسلامی همچون میدان مسابقات ورزشی است که با وجود خستگی و دلهره اما حضور در آن میدان شوق آفرین است و ورزشکاران با انگیزه و شوق فراوان پا به عرصه آن می گذارند.
حضرت آیت الله خامنه ای یکی از راههای عبور از مقطع حساس و سرنوشت ساز کنونی را، جدی گرفتن اقتصاد مقاومتی خواندند و تأکید کردند: اقتصاد مقاومتی یک شعار نیست بلکه یک واقعیتی است که می بایست محقق شود.
ایشان افزودند: یکی از بهترین مظاهر و مؤثرترین مؤلفه های اقتصاد مقاومتی، شرکتهای دانش بنیان است که می توانند اقتصاد مقاومتی را پایدارتر کنند.
رهبر انقلاب اسلامی رشد اقتصادی حقیقی را در گرو تولید ثروت از طریق دانش و علم دانستند و خاطرنشان کردند: اگر شرکتهای دانش بنیان جدی گرفته شوند و از توسعه کمی و کیفی آنها حمایت شود، بواسطه ثروت آفرینی از طریق علم، اقتصاد کشور به شکوفایی حقیقی خواهد رسید.
حضرت آیت الله خامنه ای تولید ثروت از طریق منابع تمام شدنی همچون نفت را خود فریبی خواندند و افزودند: خام فروشی دامی است که میراث سال های متمادی قبل از انقلاب است و متأسفانه کشور گرفتار آن شده است و باید تلاش شود که ملت ایران از این تله نجات پیدا کند.
ایشان رسیدن به باور و موقعیت بستن اختیاری درِ چاههای نفت و توقف خام فروشی مواد خام و معدنی را بسیار مهم ارزیابی و تأکید کردند: رسیدن به این شرایط، با تکیه بر علم و از طریق شرکتهای دانش بنیان امکان پذیر است.
رهبر انقلاب اسلامی اقدامات انجام گرفته در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برای حمایت از شرکتهای دانش بنیان را دلگرم کننده خواندند و افزودند: برخی نقاط ضعف و مشکلات نیز وجود دارد که باید شناسایی و سریعاً برطرف شوند.
حضرت آیت الله خامنه ای با اشاره به مطالب ارائه شده از جانب محققان و نوآوران ، سیستم های سنتی و قدیمی اعتبار سنجی از طرف بانکها و مؤسسات پولی، و نبود بیمه های خاص بمنظور حمایت از خطر پذیری شرکت های دانش بنیان را از جمله ضعف ها برشمردند و خاطرنشان کردند: دستگاههای دولتی باید با رصد اختراعات و شناسایی نخبگان فکری و حمایت از آنها، زمینه ایجاد شرکتهای دانش بنیان جدید را بوجود آورند.
ایشان با اشاره به سرمایه گذاری برخی کشورهای خارجی برای شناسایی و جذب استعدادهای داخلی، لزوم جلوگیری از این پدیده را از طریق منطقی و ایجاد مشوق ها و حمایت های لازم خاطرنشان کردند و افزودند: یکی از مسائلی که در زمینه شرکتهای دانش بنیان وجود دارد، اجرایی نشدن قانون حمایت از این شرکتها است که آیین نامه اجرایی آن باید هرچه زودتر ابلاغ شود.
تشکیل بانک اطلاعات برای شناسایی توانایی های علمی کشور و همچنین کاستی ها، گسترش عرصه فعالیت شرکتهای دانش بنیان، و تقویت بخش خصوصی در شرکتهای دانش بنیان از نکات دیگری بود که رهبر انقلاب اسلامی به آنها اشاره کردند.
حضرت آیت الله خامنه ای پایه گذاری اقتصاد کشور بر تولید ثروت از طریق شرکتهای دانش بنیان را زمینه ساز رسیدن به قدرت واقعی اقتصادی و همچنین تقویت روحیه خودباوری، خوداتکایی و هویت ملی و در نهایت قدرت سیاسی دانستند و خاطرنشان کردند: باید با ایجاد زمینه های لازم و هموار کردن مسیر، نخبگان و زبدگان و اهل علم و صاحبان سرمایه را به تشکیل شرکتهای دانش بنیان تشویق کرد.
ایشان افزودند: باید افق بالاتر از تشکیل 20 هزار شرکت دانش بنیان که در برنامه پنجم پیش بینی شده است،‌ مد نظر قرار گیرد .
درابتدای این دیدار 10 نفر از محققان، متخصصان و نوآوران عرصه علم و فناوری و مسئولان و فعالان شرکت های دانش بنیان به بیان دیدگاههای خود درخصوص شرکتهای دانش بنیان، حوزه علم و فناوری ، و برخی مسائل مربوط به آنها پرداختند.
1- دکتر قهاری مدیر عامل شرکت همانند ساز بافت کیش:
- بومی سازی دانش تولید بیوایمپلنت‌ها در کشور، شکستن انحصار چند شرکت امریکایی در این دانش و نقش این دانش جدید در درمان بیماریها و جلوگیری از قطع عضو هزاران نفر.
- تاکنون بیش از ده کشور درخواست انتقال دانش فنی این علم را از ایران داشته اند.
- لزوم حمایت بیشتر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و وزارت کار، رفاه و تعاون از شرکت های دانش بنیان
2- مهندس فرحی رئیس ستاد توسعه فناوری هوا – فضا:
- ایجاد هماهنگی، استقرار الگوی همکاری داخلی و خارجی، بسترسازی برای تجاری سازی، توسعه فعالیتهای هوا و فضا و بومی سازی آن، چهار محور فعالیتهای ستاد توسعه فناوری هوا – فضا.
- فعال بودن حدود 200 شرکت خصوصی در بخش فناوری هوا – فضا .
- ضرورت تسریع در تصویب سند جامع هوا – فضا و هماهنگی میان بخش‌های مختلف.
3- مهندس محمدرضا محمد – دبیر اتحادیه صادر کنندگان تجهیزات پزشکی:
- بومی سازی تجهیزات پیشرفته پزشکی و صادرات آن به کشورهای منطقه و حتی برخی کشورهای اروپایی.
- حمایت عملی از تولید کنندگان و صادر کنندگان تجهیزات پزشکی و ارتقای جایگاه آنان.
- اهمیت برطرف شدن بروکراسی موجود در این بخش و حمایت جدی از بخش خصوصی.
- توقف تخصیص ارز مرجع به واردات کالاهایی که مشابه داخلی دارند.
4- دکتر رضایی زاده – مدیرعامل شرکت سیمرغ حکمت ایرانیان – متخصص طب سنتی:
- بیش از 130 طرح مطالعاتی و تحقیقاتی در زمینه طب سنتی با همکاری دانشگاهها در دستور کار است.
- تولید داروی ایرانی طبیعی برای درمان سرطان، بیماری ام اس و کبد چرب.
- اهمیت تأسیس یک مرکز ملی برای تبدیل طب تجربی گیاهی به یک دانش تجاری و استفاده از تجربه افراد پیشکسوت در بخش طب گیاهان سنتی
5- خانم مهندس علوی رئیس هیأت مدیره و مدیر عامل شرکت فرادشت کروچ:
- خودکفایی در تولید ریز غده و نقش آن در بهبود کیفیت محصولات کشاورزی بویژه سیب زمینی
- ضرورت توجه بیشتر وزارت جهاد کشاورزی به شرکتهای فعال بخش خصوصی در تولید ریز غده ها
6- دکتر چگینی رئیس مؤسسه اقیانوس شناسی:
- ناشناخته بودن اهمیت مطالعه و سرمایه گذاری در بخش دریا به منظور بهره برداری از فوائد علمی و فناوری آن.
- سرمایه گذاری در طرحهای مربوط به شناورهای تحقیقاتی اقیانوس پیما و آغاز ساخت اولین شناور زیرسطحی تحقیقاتی داخلی.
- ضرورت توجه بیشتر به طرح پایش مطالعات دریایی
- اهمیت تعیین اولویت نیازمندیهای علمی کشور و حرکت پارکها در این جهت.
- لزوم اصلاح ضوابط رتبه بندی شرکتهای دانش بنیان
7-مهندس ذکایی مدیرعامل شرکت دانش بنیان پارس پلیمر شریف:
- تولید بیش از چهار هزار ترکیبات پیشرفته پلیمری بویژه در حوزه نانو.
- تسریع در اجرای قانون شرکتهای دانش بنیان.
-ایجاد مرکز مشاوره ویژه علمی و حقوقی برای شرکتهای دانش بنیان.
- پرهیز از تغییرات ناگهانی قوانین و مدیران در بخش صنعت
- ضرورت ایجاد بیمه های قوی برای حمایت از شرکتهای دانش بنیان
8- دکتر شکریه دبیر کانون کامپوزیت ها:
- توسعه صنعت تولید مواد کامپوزیت در کشور درسالهای اخیر
-لزوم ایجاد و توسعه مراکز کسب و کار برای ایده پردازی و بازاریابی و بازارسازی در شرکتهای دانش بنیان
- توجه به ایجاد و توسعه آزمایشگاههای ملی برای ارائه تأییدهای فنی به شرکتهای دانش بنیان.
-اهمیت تأسیس پژوهشگاه ملی توسعه علوم و فناوری کامپوزیت
9- مهندس صابری از پارک فناوری پردیس:
- نقش ویژه 30 پارک علم و فناوری کشور به عنوان حلقه های واسط مراکز عملی و تجاری سازی دانش.
-متناسب نبودن بودجه پارکهای علم و فناوری با رشد علمی شتابان در کشور
- ضرورت تعیین چارچوب تضمین خرید محصولات با کیفیت دانش بنیان
10- دکتر شفیعی مجری طرح کلان تولید داروهای وارداتی:
- تولید هفت داروی نوترکیب برای درمان سرطان و تالاسمی و عرضه آن به بازار
- تسهیل واگذاری اعتبارات به محققان جوان
- حمایت جدی تر از داروهای تولید داخلی و جلوگیری از واردات داروهای خارجی مشابه
در این دیدار همچنین دکتر سلطانخواه معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور با ارائه گزارشی از فعالیت‌های این معاونت در زمینه حمایت از شرکت‌های دانش بنیان با تأکید بر اقتصاد مقاومتی و کاهش وابستگی به منابع تجدید ناپذیر، به تمرکز بر به نتیجه رساندن پژوهش ها، ارائه فناوری به جامعه، تجاری سازی و افزایش سطح رفاه عمومی، به عنوان راهبردهای علمی و فناوری علمی و فناوری کشور در دهه چهارم انقلاب اسلامی اشاره کرد و گفت: لایحه حمایت از شرکت های دانش بنیان به تصویب نهایی رسیده و اولین جلسه شورای ملی نوآوری و شکوفایی نیز به تازگی برگزار شده است.
وی با بیان اینکه دولت خود را موظف به حمایت های مالی، ‌ایجاد تسهیلات کسب و کار، فراهم آوردن بازار داخلی و منطقه ای و تدارک تسهیلات غیرپولی اعم از بیمه و مالیات در حمایت از شرکت های دانش بنیان می داند،‌ افزود: تولیدات این شرکت ها صرفاً در تولید محصولات با فناوری های پیشرفته خلاصه نمی شود بلکه فعالیت شرکت ها به منظور ارتقای کیفی و رقابت پذیری بیشتر و جاری ساختن دانش و فناوری، در صنایع سطح پایین و مرتبط با زندگی روزمره مردم نیز توسعه یافته است.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور از ساخت دو دستگاه ابر رایانه و 15 رادیو داروی مؤثر در درمان بیماری های صعب العلاج و برخی تولیدات دارویی دیگر به عنوان بخشی از فعالیت های شرکت های دانش بنیان یاد کرد و ادامه داد: تولیدات شرکت های دانش بنیان رشد روزافزونی دارد به طوری که در سال 90 به 840 میلیون دلار رسیده و پیش بینی می شود تا پایان برنامه پنجم توسعه کشور این عدد به چهار میلیارد دلار برسد.




توسط : کریمی نظر بدهید
      
رهبر انقلاب اسلامی ایران با اشاره به اینکه نگاه مادی، پست و سودجویانه مستکبران سبب بدبختی مردم دنیا و خود آن‌ها شده است با مردم مظلوم می‌انمار که قربانی این نوع نگاه هستند ابراز همدردی کردند.
 فارس: در دیدار جامعه قرآنی با رهبر معظم انقلاب، که طبق روال هرساله در اولین روز ماه مبارک رمضان در حسینیه امام خمینی (ره) برگزار شد پس از چند قرائت ابتدای این مراسم، گروه‌های هم‌خوانی «طارق و طا‌ها» از استان آذربایجان‌شرقی، شهر تبریز به صورت مشترک به اجرای برنامه پرداختند.

*قصری‌زاده قاری بین‌المللی که به شیوه ترتیل قرآن خواند

 «منصور قصری‌زاده» قاری بین‌المللی و نفر اول مسابقات قرآن کشور مالزی در 21 سال پیش از این و حافظ کل قرآن کریم از ابتدای آیه 110 سوره مبارکه هود به صورت ترتیل تلاوت کرد.

در ادامه برنامه، «امین پویا» قاری بین‌المللی و نفر اول مسابقات روسیه و نفر دوم مسابقات قرآن کشور مالزی به تلاوت «سوره مبارکه ابراهیم» از ابتدای آیه 31 پرداخت که تلاوت زیبای پویا تحسین حاضران در مجلس را برانگیخت.

*نوجوانان قاری این محفل همگی به سبک «مصطفی اسماعیل» خواندند

 «رامین برادران» قاری نوجوان مشهدی نفر بعدی بود که به تلاوت آیاتی از سوره مبارکه «ق» به سبک تلاوت استاد مصطفی اسماعیل پرداخت.

تلاوت جمعی گروه جمع‌خوانی «یس» از ابتدای «سوره مبارکه «إسراء» برنامه دیگری بود که به نحو احسن اجرا شد، گروه جمع‌خوانی «یس» سال 1375 تشکیل و 11سال بعد یعنی در سال 1386 موفق به کسب رتبه نخست کشور شد، همچنین «مسعود نوری» قاری ممتاز قرآن کریم در ادامه این مراسم به تلاوت، از ابتدای «آیه 138 سوره مبارکه آل عمران» پرداخت.

اجرای برنامه ابتهال تسبیح دهم از تسبیحات ماه مبارک رمضان توسط «محمود لطفی‌نیا» قاری بین‌المللی قرآن کریم از استان گیلان به همراه تلاوت از ابتدای «آیه 56 سوره مبارکه عنکبوت» توسط «سید جواد حسینی» قاری بین‌المللی و نفر اول بیست و ششمین دوره مسابقات بین‌المللی از مشهد دیگر برنامه‌های این محفل نورانی بود.

*چفیه‌ای که به رهبر معظم انقلاب اهداء شد

تلاوت جمعی نوجوانان اصفهانی با عنوان «گروه جمع‌خوانی بیّنه» از ابتدای آیه 135 سوره «نساء» به سبک تلاوت استاد مصطفی اسماعیل لبخند رضایت را بر لبان رهبر معظم انقلاب شکوفا کرد، همچنین تلاوت، از ابتدای آیه 120 سوره «نحل» توسط «میثم التمّار» قاری و مبتهل از کشور عراق برنامه بعدی این نشست قرآنی بود که وی پس از تلاوت چفیه خود را به مقام معظم رهبری تقدیم کرد.

اجرای برنامه جمع‌خوانی توسط گروه ملی مدیحه‌سرایی «پیامبر اعظم (ص)» که از ادغام گروه‌های مختلفی چون ثقلین، الغدیر، فجر، کوثر تشکیل شده است به همراه تلاوت از ابتدای آیه 28 سوره «احزاب» توسط «عادل‌الباز» قاری اهل کشور مصر که در پایان تلاوت مورد تفقد حضرت آقا قرار گرفت از برنامه‌های زیبای اولین شب ماه مبارک رمضان بود.

اجرای برنامه ابتهال توسط «محمد الهلباوی» و تلاوت از ابتدای سوره «فتح» توسط «سعید طوسی» قاری بین‌المللی قرآن کریم و مناجات خوانی توسط قاری و مؤذن حجت‌الاسلام «جواد رفیعی» از مشهد پایان بخش برنامه‌های محفل انس با قرآن کریم به میزبانی مقام معظم رهبری بود.

* گزیده سخنان رهبر معظم انقلاب در محفل انس با قرآن کریم

سخنرانی مقام معظم رهبری، اقامه نماز جماعت مغرب و عشاء به امامت ایشان و افطار روزه همراه با نایب امام زمان (عج) از برنامه‌های پایانی این محفل نورانی بود.

ایشان با اشاره به اینکه باید از اعماق دل و همه زوایای جان خداوند را به خاطر انس با قرآن و لذت از تلاوت آن سپاسگذار بود، افزودند: این جلسات که عندلیبان قرآن در آن به تلاوت می‌پردازند؛ تأثیرات بسزایی در تعمیق عشق و ایمان ما به قرآن داراست.

لزوم عجین کردن محبت و اعتقاد به قرآن از دیگر محور‌های سخنان رهبر معظم انقلاب در این محفل نورانی بود.

ایشان این مسئله را سبب تبدیل عرصه به عرصه عمل به قرآن کریم دانسته و افزودند: در این صورت شاهد توفیقات پی در پی خواهیم بود.

رهبر معظم انقلاب اسلامی انس و آشنایی کنونی ملت ایران با قرآن کریم را قابل مقایسه با پیش از انقلاب اسلامی و سال‌های نخستین پس پیروزی از آن ندانستند و در این باره افزودند: جوانان، زنان و مردان ما در انس با قرآن پیشرفت کرده‌اند.

ایشان ضمن تأکید بر اجتناب از سرسری خواندن قرآن کریم فرمودند: باید بر روی تک تک کلمات و ترکیبات قرآن کریم تدبر کرد.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای قرآن را حلّال تمام مشکلات فرزندان آدم (ع) دانسته و در این باره افزودند: عزت، رفاه، پیشرفت مادی و معنوی، اخلاق و غلبه بر سلطه دشمنان همگی از راه اجرای فرامین قرآن امکان پذیر است؛ این وعده الهی است و تجربه نیز آن را نشان داده است.

ایشان مشکلات کنونی جامعه بشری را محصول تسلط نگاه مادی، پست و سودجویانه دانستند و با اشاره به اینکه این نوع نگاه همه دنیا و صاحبان خود را بد بخت کرده‌ است، افزودند: نتیجه نگاه مادی سودپرستانه و دور از معنویت به کارگیری قدرت نظامی، اطلاعاتی و سیاسی در راه ظلم به بشر و استثمار آن‌ها شده است.

رهبر معظم انقلاب با اشاره به بکارگیری علم و صنعت از سوی صاحبان نگاه مادی برای بدبخت کردن مردم افزودند: امروز در می‌انمار هزاران انسان بر اثر جهالت و تعصب کشته می‌شوند در حالی که مدعیان دروغین حقوق بشر لب‌تر نمی‌کنند و همانهایی که برای حیوانات دل می‌سوزانند اینجا در برابر کشتار یک عده انسان بی‌گناه سکوت کرده‌اند و آن را توجیه می‌کنند.




توسط : کریمی نظر بدهید
      

انتصاب دکتر مجید امتیازی به ریاست دانشکده طب سنتی اردکان یزد


دکتر مجید امتیازی -اولین فارغ التحصیل دکتری تخصصی طب سنتی ایران- از تاریخ 1391/2/5 به ریاست دانشکده طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد در شهر اردکان منصوب شد.
دانشکده طب سنتی شهید صدوقی یزد در حال حاضر 5 دانشجو دارد و 3 دانشجوی دیگر از ابتدای سال تحصیلی آینده وارد این دانشکده خواهند شد.
سایت رسمی این دانشکده هفته آینده راه اندازی خواهد شد.
درمانگاه وابسته به این دانشکده در نیمه دوم تیرماه جاری پذیرای بیماران خواهد بود.





توسط : کریمی نظر بدهید
      

سال 90 با همه فراز و نشیب هایش ، در چشم بر هم زدنی ، پشت سر گذاشته شد تا سالی جدید رخ نموده و فراروی ما قرار گیرد.
راستی ، راز این همه آمدن ها و رفتن ها چیست؟
آیا تا کنون با خود اندیشیده ایم که چه سّری در این کهنه شدن ها و نو شدن ها ، این بودن ها و نبودن ها نهفته شده است؟ آیا از آنچه زمانی بوده و اکنون دیگر نیست، عبرت و تجربه ای آموخته ایم ؟
ما ، بر لب جوی آبی نشسته ایم که فقط گذر آب را نظاره می کنیم .
ما ، تنها زلالی و یا تیره و کدر بودن آب را می بینیم . غافل از آنکه هر ذره از این آب ، که با شتاب از برابر دیدگانمان عبور می کند ، حامل پیام و هشداری است به ما ، که به خود آمده و تجربه ی تازه ای حاصل کنیم.
به هر تقدیر ، امسالی که فقط چند روز از آن را سپری کرده ایم ، به ناگاه و بسیار زودتر از آنچه در باورمان هم نمی گنجد ، در لابلای تاریخ ، گم خواهد شد و باز هم روز از نو و روزی از نو...
بکوشیم تا امروزمان بهتر از دیروز باشد و از همین لحظه ، برای فردایمان چاره ای بیندیشیم تا بهتر از امروزمان باشد.
***
با آرزوی توفیق ، تندرستی و شادکامی برای شما همکاران گرانقدر و با امید به پیش رو داشتن سالی مملو از برکات ارزشمند الهی ، به پاره ای از مواردی که می توانند به موفقیت ما در محیط اجتماعی ، خانوادگی و یا اداری کمک نمایند اشاره می نماییم.
به فراخور وضعیت شغلی و کاری ، بخش زیادی از ساعات روز را در محل کارمان سپری می کنیم . گاه در طول بسیاری از روزها ، بیش از آنچه در محیط خانه و در کنار خانواده مان باشیم ، در محیط کار حضور داریم .
طبیعی است که به دلیل حضورمان در محیط کار و در کنار سایر همکاران ، روابط صمیمانه و دوستانه ای نیز با افرادی که در محل کارمان حضور دارند ایجاد خواهیم کرد بگونه ای که در پاره ای موارد حتی ممکن است این روابط از روابطی که با برخی از وابستگان و اعضاء خانواده خودمان داریم هم صمیمانه تر میشود .
بعنوان نمونه ، ممکن است در محیط کاری و با بعضی از همکاران ، لطایف و نکاتی مطرح شود که هیچگاه در حضور خانواده و یا بستگان خود امکان طرح آن ها نباشد . نظیر شوخی ها ، طرح لطیفه ها و...
اما نکته مهم اینجاست که وجود این قبیل روابط دوستانه و صمیمانه نمیتواند مجوز و یا دلیل موجهی برای این باشد که ما در محیط کاری و اداری خود ، دست به هر کاری بزنیم و وجود جو صمیمی نمی تواند مبنایی باشد برای نادیده انگاشتن الزامات و مقررات اداری .
باید بپذیریم و به خود بقبولانیم که محیط کارمان ، تابع پاره ای از شرایطی است که آن ر ا از محیط خانه و خانواده جدا می کند ، هر چقدر هم که با همکارانمان صمیمی و راحت باشیم.
ما ، هر قدر هم که به دنبال فراهم  نمودن محیطی سرشار از همدلی و راحتی و مناسب برای انجام فعالیت ها و امور اداری و شغلی خود باشیم ، نمی توانیم محل کار خود را با یک جمع خانوادگی و یا گروه دوستان اشتباه بگیریم .
درست است که لازمه ی ایفای صحیح و کامل وظایف شغلی و کاری ، برخورداری از جو مساعد و توأم با رضایت و آرامش است ، اما باید توجه داشت که این رضایت و آرامش به چه قیمتی حاصل می شود. بنابراین ، در نخستین گام می بایست از حیث رفتار و برخوردهای فردی ، تفاوت های میان محیط دوستانه و خانوادگی با محیط کاری و اداری را کاملاٌ در نظر داشت .
این مراقبت های رفتاری ، زمانی به اوج اهمیت و حساسیت خود می رسد که بدانیم ما در محیطی به کار و ایفای وظایف شغلی خود مشغولیم که مراجعین و مخاطبین ما را افرادی با شرایط خاص و ویژه تشکیل می دهند .
ما ، در ابتدای هر روز ، به محیطی گام می گذاریم که فراتر از یک محیط کاری و اداری ، از نوعی ارزش برخوردار است که آن را از سایر اماکن اداری و کاری متمایز می نماید و این وجه امتیاز صرفاً به دلیل متفاوت بودن مخاطبین و مراجعه کنندگان به ماست.
بنابراین ما با دو گونه الزامات رفتاری مواجه می باشیم . یکی به تناسب اداری بودن ، و دیگری به دلیل روح معنوی حاکم بر شخصیت و رفتار مخاطبین ما ، که به فضا و محل کارمان ، ارزش و قداست و ظرافتی دیگر می بخشد.
از منظر نحوه ی گفتگو و چگونگی بر زبان راندن الفاظ و عبارات نیز می بایست در قالبی مبتنی بر همان ارزش های بیان شده اقدام نمود . چه در گفتگوهای میان ما و همکارانمان و چه در گفتگو با مراجعین و مخاطبین .
هنگامی که ما با یکی از همکاران ، اعم از مقام بالاتر ، یا هم سطح با خودمان و یا سایر نیروهای همکار ، در حال گفتگو هستیم ، هم بر اساس ضرورت حفظ شأن و منزلت خود و دیگران و قداست مکانی محل کار و هم بدلیل نظاره گر بودن مراجعین و به احترام حضور آنان و احتمال نظارت بر گفتگوی ما و توجه به بار ارزشی و معنایی و محتوای لغات و جملات رد و بدل شده  میان ما و همکارانمان ، لازم است نهایت دقت نظر به عمل آورده شود . ما ، چه بخواهیم و چه نخواهیم ، بسیار برایمان پیش می آید و حتماً هم پیش آمده است ، حرفی بر زبان رانده ایم که اندکی بعد آرزو کرده ایم ای کاش زمان به عقب برگردد تا دگرباره آن حرف و حدیث را تکرار نکنیم . به عبارتی ، ممکن است سخن و یا حتی کلمه ای بیان کرده ایم که عاقبتی جز پشیمانی در بر نداشته است .
در محاوره و سخن گفتن با دیگران ، اعم از همکار و یا مخاطبین ، همواره پس از اندکی تأمل و سنجش سخن بر زبان آوردن ، موجب کاهش سطح اشتباهات می شود . در اینصورت ما این فرصت
را خواهیم داشت که با تأمل و سنجدیده سخن گفتن ، از خود شخصیتی جذاب و مؤثر بسازیم .
ما می توانیم در محیط کارمان ، از خود شخصیتی ارائه نماییم که موجب افتخار و رضایتمندی خود ، همکاران ، خانواده ، مراجعین و حتی مسئولین مافوق خود باشیم . به عبارتی ، از آنجایی که همواره در معرض دید دیگران هستیم ، لازمست به گونه ای عمل کنیم که سایرین از ما تصویرسازی منفی و خلاف آنچه تمایل داریم ، نداشته باشند و برداشت های دیگران از ما برداشتی مثبت توأم با تصدیق و رضایت باشد . اینها ، همه و همه به خودمان بر میگردد که چقدر آرام و بردبار باشیم ، چقدر خوش قول و وفادار به تعهدات خود باشیم ، چقدر خنده رو و  با نشاط باشیم و ...
و بالاخره ، نکته دیگر اینکه مدت زمان حضور در محیط کاری خود را با محل خانه یا استراحت گاه و آرامش گاه جابجا نکنیم . حتی در زمانی که فکر می کنیم کاری برای انجام دادن نداریم ، یا مراجعه کننده ای وجود ندارد ، یا امری از جانب مدیر مافوق به ما ارجاع نشده و میتوان چند دقیقه ای به پشتی صندلی تکیه داد و چشمها را بست و احیاناً چرتی هم زد ...
این نکته درست که هر ساعت یا ساعاتی ، به فراخور نوع حرفه و شغلی که داریم ، اندکی برخاستن ، یا خم و راست شدن و قدم زدنی کوتاه مدت می تواند ما را در انجام بهینه و مطلوبتر فعالیت ها یاریمان کند ، اما این موضوع اگر از حد مختصر خود فراتر رود ، ما را به قانون شکنی و ناهنجاری شغلی و اداری رهنمون ، و به کارمندانی قانون گریز مبدل می نماید .
ما ، در تمامی دقایقی که ملزم به انجام وظایف شغلی خود هستیم ، مجاز به انجام فعالیت شخصی دیگری نیستیم ، مگر اینکه از مدیر خود ، آنهم در چارچوب قوانین و الزامات اداری ، مجوز لازم را کسب کرده باشیم . اگر غیر از این شود ، هم باید در برابر خداوند ، هم وجدان خود ، هم مدیر اداری ، هم مراجعین ظریف طبع و نکته سنج و ذیحق خود و هم جامعه پاسخگو باشیم .
امید که با اجرای دقیق و کامل رسالت های محوله ، از اشتباهات گذشته پند گرفته ، زمینه ی موفقیت و کمال خود را ، توأم با رضایت خداوند فراهم سازیم





      
حضرت فاطمه زهرا (س)

1ـ قالَتْ فاطِمَهُ الزَّهْراء ( سلام الله علیها) :

نَحْنُ وَسیلَتُهُ فى خَلْقِهِ، وَ نَحْنُ خاصَّتُهُ وَ مَحَلُّ قُدْسِهِ، وَ نَحْنُ حُجَّتُهُ فى غَیْبِهِ، وَ نَحْنُ وَرَثَهُ أنْبیائِهِ.([1])

حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها) فرمود: ما أهل بیت پیامبر، وسیله ارتباط خداوند با خلق او هستیم، ما برگزیدگان پاک و مقدّس پروردگار مى باشیم، ما حجّت و راهنما خواهیم بود; و ما وارثان پیامبران الهى هستیم.

2ـ عَبْدُ اللّهِ بْنِ مَسْعُود، فالَ: أتَیْتُ فاطِمَهَ صَلَواتُ اللّهِ عَلَیْها، فَقُلْتُ: أیْنَ بَعْلُکِ؟ فَقالَتْ(علیها السلام): عَرَجَ بِهِ جِبْرئیلُ إلَى السَّماءِ، فَقُلْتُ: فیما ذا؟ فَقالَتْ: إنَّ نَفَراً مِنَ الْمَلائِکَهِ تَشاجَرُوا فى شَیْىء، فَسَألُوا حَکَماً مِنَ الاْدَمِیّینَ، فَأَوْحىَ اللّهُ إلَیْهِمْ أنْ تَتَخَیَّرُوا، فَاخْتارُوا عَلیِّ بْنِ أبی طالِب (علیه السلام).([2])

عبد اللّه بن مسعود گوید: روزى بر فاطمه زهراء(علیها السلام)وارد شدم و عرضه داشتم: همسرت کجا است؟ فرمود: همراه جبرائیل به آسمان عروج نموده است، گفتم: براى چه موضوعى؟! فرمود: بین عدّه اى از ملائکه الهى مشاجره اى شده است; و تقاضا کرده اند یک نفر از آدم ها بین ایشان حکم و قضاوت نماید; و خداوند به ملائکه وحى فرستاد: خودتان یک نفر را انتخاب نمائید; و آن ها هم حضرت علىّ بن ابى طالب (علیه السلام) را برگزیدند.

3ـ قالَتْ(علیها السلام): وَهُوَ الإمامُ الرَبّانى، وَالْهَیْکَلُ النُّورانى، قُطْبُ الأقْطابِ، وَسُلالَهُ الاْطْیابِ، النّاطِقُ بِالصَّوابِ، نُقْطَهُ دائِرَهِ الإمامَهِ.([3])

حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها) در تعریف امام علىّ (علیه السلام) فرمود : او پیشوائى الهى و ربّانى است، تجسّم نور و روشنائى است، مرکز توجّه تمامى موجودات و عارفان است، فرزندى پاک از خانواده پاکان مى باشد، گوینده اى حقّ گو و هدایتگر است، او مرکز و محور امامت و رهبریّت است.

4ـ قالَتْ(علیها السلام): أبَوا هِذِهِ الاْمَّهِ مُحَمَّدٌ وَ عَلىٌّ، یُقْیمانِ أَودَّهُمْ، وَ یُنْقِذانِ مِنَ الْعَذابِ الدّائِمِ إنْ أطاعُوهُما، وَ یُبیحانِهِمُ النَّعیمَ الدّائم إنْ واقَفُوهُما.([4])

فرمود: حضرت محمّد (صلى الله علیه وآله) و علىّ (علیه السلام)، والِدَین این امّت هستند، چنانچه از آن دو پیروى کنند آن ها را از انحرافات دنیوى و عذاب همیشگى آخرت نجات مى دهند; و از نعمت هاى متنوّع و وافر بهشتى بهره مندشان مى سازند.

5ـ قالَتْ (علیها السلام): مَنْ أصْعَدَ إلىَ اللّهِ خالِصَ عِبادَتِهِ، أهْبَطَ اللّهُ عَزَّوَجَلَّ لَهُ أفْضَلَ مَصْلَحَتِهِ.([5])

فرمود: هرکس عبادات و کارهاى خود را خالصانه براى خدا انجام دهد، خداوند بهترین مصلحت ها و برکات خود را براى او تقدیر مى نماید.

6ـ قالَتْ (علیها السلام): إنَّ السَّعیدَ کُلَّ السَّعیدِ، حَقَّ السَّعیدِ مَنْ أحَبَّ عَلیّاً فى حَیاتِهِ وَ بَعْدَ مَوْتِهِ.([6])

فرمود: همانا حقیقت و واقعیّت تمام سعادت ها و رستگارى ها در دوستى علىّ (علیه السلام) در زمان حیات و پس از رحلتش خواهدبود.

7ـ قالَتْ (علیها السلام): إلهى وَ سَیِّدى، أسْئَلُکَ بِالَّذینَ اصْطَفَیْتَهُمْ، وَ بِبُکاءِ وَلَدَیَّ فى مُفارِقَتى أَنْ تَغْفِرَ لِعُصاهِ شیعَتى، وَشیعَهِ ذُرّیتَى.([7])

فرمود: خداوندا، به حقّ اولیاء و مقرّبانى که آن ها را برگزیده اى، و به گریه فرزندانم پس از مرگ و جدائى من با ایشان، از تو مى خواهم گناه خطاکاران شیعیان و پیروان ما را ببخشى.

8ـ قالَتْ (علیها السلام): شیعَتُنا مِنْ خِیارِ أهْلِ الْجَنَّهِ وَکُلُّ مُحِبّینا وَ مَوالى اَوْلیائِنا وَ مُعادى أعْدائِنا وَ الْمُسْلِمُ بِقَلْبِهِ وَ لِسانِهِ لَنا.([8])

فرمود: شیعیان و پیروان ما، و همچنین دوستداران اولیاء ما و آنان که دشمن دشمنان ما باشند، نیز آن هائى که با قلب و زبان تسلیم ما هستند بهترین افراد بهشتیان خواهند بود.

9ـ قالَتْ (علیها السلام): وَاللّهِ یَابْنَ الْخَطّابِ لَوْلا أنّى أکْرَهُ أنْ یُصیبَ الْبَلاءُ مَنْ لا ذَنْبَ لَهُ، لَعَلِمْتَ أنّى سَأُقْسِمُ عَلَى اللّهِ ثُمَّ أجِدُهُ سَریعَ الاْجابَهِ.([9])

حضرت به عمر بن خطّاب فرمود: سوگند به خداوند، اگر نمى ترسیدم که عذاب الهى بر بى گناهى، نازل گردد; متوجّه مى شدى که خدا را قسم مى دادم و نفرین مى کردم. و مى دیدى چگونه دعایم سریع مستجاب مى گردید.

10ـ قالَتْ (علیها السلام): وَاللّهِ! لا کَلَّمْتُکَ أبَداً، وَاللّهِ! لاَدْعُوَنَّ اللّهَ عَلَیْکَ فى کُلِّ صَلوه.([10])

پس از ماجراى هجوم به خانه حضرت، خطاب به ابوبکر کرد و فرمود: به خدا سوگند، دیگر با تو سخن نخواهم گفت، سوگند به خدا، در هر نمازى تو را نفرین خواهم کرد.

 11ـ قالَتْ (علیها السلام): إنّى أُشْهِدُ اللّهَ وَ مَلائِکَتَهُ، أنَّکُما اَسْخَطْتُمانى، وَ ما رَضیتُمانى، وَ لَئِنْ لَقیتُ النَبِیَّ لأشْکُوَنَّکُما إلَیْهِ.([11])

هنگامى که ابوبکر و عمر به ملاقات حضرت آمدند فرمود: خدا و ملائکه را گواه مى گیرم که شما مرا خشمناک کرده و آزرده اید، و مرا راضى نکردید، و چنانچه رسول خدا را ملاقات کنم شکایت شما دو نفر را خواهم کرد.

12ـ قالَتْ (علیها السلام): لا تُصَلّى عَلَیَّ اُمَّهٌ نَقَضَتْ عَهْدَ اللّهِ وَ عَهْدَ أبى رَسُولِ اللّهِ فى أمیر الْمُؤمنینَ عَلیّ، وَ ظَلَمُوا لى حَقىّ، وَ أخَذُوا إرْثى، وَ خَرقُوا صَحیفَتى اللّتى کَتَبها لى أبى بِمُلْکِ فَدَک.([12])

فرمود: افرادى که عهد خدا و پیامبر خدا را درباره امیرالمؤمنین علىّ (علیه السلام) شکستند، و در حقّ من ظلم کرده و ارثیّه ام را گرفتند و نامه پدرم را نسبت به فدک پاره کردند، نباید بر جنازه من نماز بگذارند.

13ـ قالَتْ (علیها السلام): إلَیْکُمْ عَنّی، فَلا عُذْرَ بَعْدَ غَدیرِکُمْ، وَ الاَْمْرُ بعد تقْصیرکُمْ، هَلْ تَرَکَ أبى یَوْمَ غَدیرِ خُمّ لاِحَد عُذْوٌ.([13])

خطاب به مهاجرین و انصار کرد و فرمود: از من دور شوید و مرا به حال خود رها کنید، با آن همه بى تفاوتى و سهل انگارى هایتان، عذرى براى شما باقى نمانده است. آیا پدرم در روز غدیر خم براى کسى جاى عذرى باقى گذاشت؟

14ـ قالَتْ (علیها السلام): جَعَلَ اللّهُ الاْیمانَ تَطْهیراً لَکُمْ مِنَ الشّـِرْکِ، وَ الصَّلاهَ تَنْزیهاً لَکُمْ مِنَ الْکِبْرِ، وَ الزَّکاهَ تَزْکِیَهً لِلنَّفْسِ، وَ نِماءً فِى الرِّزقِ، وَ الصِّیامَ تَثْبیتاً لِلاْخْلاصِ، وَ الْحَّجَ تَشْییداً لِلدّینِ([14])

فرمود: خداوند سبحان، ایمان و اعتقاد را براى طهارت از شرک و نجات از گمراهى ها و شقاوت ها قرار داد. و نماز را براى خضوع و فروتنى و پاکى از هر نوع تکّبر، مقرّر نمود. و زکات (و خمس) را براى تزکیه نفس و توسعه روزى تعیین نمود. و روزه را براى استقامت و اخلاص در اراده، لازم دانست. و حجّ را براى استحکام أساس شریعت و بناء دین اسلام واجب نمود.

40 hadiss چهل حدیث رحمت از حضرت فاطمه الزهرا (سلام الله علیها)

15ـ قالَتْ (علیها السلام): یا أبَا الْحَسَنِ! إنَّ رَسُولَ اللّهِ (صلى الله علیه وآله وسلم) عَهِدَ إلَىَّ وَ حَدَّثَنى أنّى اَوَّلُ أهْلِهِ لُحُوقاً بِهِ وَ لا بُدَّ مِنْهُ، فَاصْبِرْ لاِمْرِاللّهِ تَعالى وَ ارْضَ بِقَضائِهِ.([15])

فرمود: اى ابا الحسن! ـ همسرم ـ ، همانا رسول خدا با من عهد بست و اظهار نمود: من اوّل کسى هستم از اهل بیتش که به او ملحق مى شوم و چاره اى از آن نیست، پس تو صبر نما و به قضا و مقدّرات الهى خوشنود باش.

16ـ قالَتْ (علیها السلام): مَنْ سَلَّمَ عَلَیْهِ اَوْ عَلَیَّ ثَلاثَهَ أیّام أوْجَبَ اللّهُ لَهُ الجَنَّهَ، قُلْتُ لَها: فى حَیاتِهِ وَ حَیاتِکِ؟ قالَتْ: نعَمْ وَ بَعْدَ مَوْتِنا.([16])

فرمود: هر که بر پدرم ـ رسول خدا ـ و بر من به مدّت سه روز سلام کند خداوند بهشت را براى او واجب مى گرداند. راوى گوید: عرضه داشتم: آیا در زمان حیات و زنده بودن؟ فرمود: چه در زمان حیات ما باشد; و یا پس از مرگ.

17ـ قالَتْ (علیها السلام): ما صَنَعَ أبُو الْحَسَنِ إلاّ ما کانَ یَنْبَغى لَهُ، وَ لَقَدْ صَنَعُوا ما اللّهُ حَسیبُهُمْ وَ طالِب2ُهُمْ.([17])

فرمود: آنچه را امام علىّ (علیه السلام) ـ نسبت به دفن رسول خدا و جریان بیعت ـ انجام داد، وظیفه الهى او بوده است، و آنچه را دیگران انجام دادند خداوند آن ها را محاسبه و مجازات مى نماید.

18ـ قالَتْ (علیه السلام): خَیْرٌ لِلِنّساءِ أنْ لا یَرَیْنَ الرِّجالَ وَ لا یَراهُنَّ الرِّجالُ.([18])

فرمود: بهترین چیز براى حفظ شخصیت زن آن است که مردى را نبیند و نیز مورد مشاهده مردان قرار نگیرد.

19ـ قالَتْ (علیها السلام): أوُصیکَ یا أبَا الْحَسنِ أنْ لا تَنْسانى، وَ تَزُورَنى بَعْدَ مَماتى.([19])

ضمن وصیّتى به همسرش اظهار داشت: مرا پس از مرگم فراموش نکن; و به زیارت و دیدار من ـ بر سر قبرم ـ بیا.

20ـ قالَتْ (علیها السلام): إنّى قَدِاسْتَقْبَحْتُ ما یُصْنَعُ بِالنِّساءِ، إنّهُ یُطْرَحُ عَلىَ الْمَرْئَهِ الثَّوبَ فَیَصِفُها لِمَنْ رَأى، فَلا تَحْمِلینى عَلى سَریر ظاهِر، اُسْتُرینى، سَتَرَکِ اللّهُ مِنَ النّارِ.([20])

در آخرین روزهاى عمر پر برکتش ضمن وصیّتى به اسماء فرمود: من بسیار زشت و زننده مى دانم که جنازه زنان را پس از مرگ با انداختن پارچه اى روى بدنش تشییع مى کنند. و افرادى اندام و حجم بدن او را مشاهده کرده و براى دیگران تعریف مى نمایند. مرا بر تخت ـ و بلانکاردى ـ که اطرافش پوشیده نیست و مانع مشاهده دیگران نباشد قرار مده ـ بلکه مرا با پوشش کامل تشییع کن ـ ، خداوند تو را از آتش جهنّم مستور و محفوظ نماید.

21ـ قالَتْ (علیها السلام): … إنْ لَمْ یَکُنْ یَرانى فَإنّى أراهُ، وَ هُوَ یَشُمُّ الریح.([21])

مرد نابینائى وارد منزل شد و حضرت زهراء (علیها السلام)پنهان گشت، وقتى رسول خدا (صلى الله علیه وآله وسلم) علّت آن را جویا شد؟ در پاسخ پدر اظهار داشت: اگر آن نابینا مرا نمى بیند، من او را مى بینم، دیگر آن که مرد، حسّاس است و بوى زن را استشمام مى کند.

22ـ قالَتْ (علیها السلام): أصْبَحْتُ وَ اللهِ! عاتِقَهً لِدُنْیاکُمْ، قالِیَهً لِرِجالِکُمْ.([22])

بعد از جریان غصب فدک و احتجاج حضرت، بعضى از زنان مهاجر و انصار به منزل حضرت آمدند و احوال وى را جویا شدند، حضرت در پاسخ فرمود: به خداوند سوگند، دنیا را آزاد کردم و هیچ علاقه اى به آن ندارم، همچنین دشمن و مخالف مردان شما خواهم بود.

23ـ قالَتْ (علیها السلام): إنْ کُنْتَ تَعْمَلُ بِما أمَرْناکَ وَ تَنْتَهى عَمّا زَجَرْناکَ عَنْهُ، قَأنْتَ مِنْ شیعَتِنا، وَ إلاّ فَلا.([23])

فرمود: اگر آنچه را که ما ـ اهل بیت عصمت و طهارت ـ دستور داده ایم عمل کنى و از آنچه نهى کرده ایم خوددارى نمائى، تو از شیعیان ما هستى وگرنه، خیر.

24ـ قالَتْ (علیها السلام): أُوصیکَ اَوّلاً أنْ تَتَزَوَّجَ بَعْدى بِإبْنَهِ اُخْتى أمامَهَ، فَإنَّها تَکُونُ لِوُلْدى مِثْلى، فَإنَّ الرِّجالَ لابُدَّ لَهُمْ مِنَ النِّساءِ.([24])

در آخرین لحظات عمرش به همسر خود چنین سفارش نمود: پس از من با دختر خواهرم أمامه ازدواج نما، چون که او نسبت به فرزندانم مانند خودم دلسوز و متدیّن است. همانا مردان در هر حال، نیازمند به زن مى باشند.

25ـ قالَتْ (علیها السلام): الْزَمْ رِجْلَها، فَإنَّ الْجَنَّهَ تَحْتَ أقْدامِها، و الْزَمْ رِجْلَها فَثَمَّ الْجَنَّهَ.([25])

فرمود: همیشه در خدمت مادر و پاى بند او باش، چون بهشت زیر پاى مادران است; و نتیجه آن نعمت هاى بهشتى خواهد بود.

26ـ قالَتْ (علیها السلام): ما یَصَنَعُ الصّائِمُ بِصِیامِهِ إذا لَمْ یَصُنْ لِسانَهُ وَ سَمْعَهُ وَ بَصَرَهُ وَ جَوارِحَهُ.([26])

فرمود: روزه دارى که زبان و گوش و چشم و دیگر اعضاء و جوارح خود را کنترل ننماید هیچ سودى از روزه خود نمى برد.

27ـ قالَتْ (علیها السلام): اَلْبُشْرى فى وَجْهِ الْمُؤْمِنِ یُوجِبُ لِصاحِبهِ الْجَنَّهَ، وَ بُشْرى فى وَجْهِ الْمُعانِدِ یَقى صاحِبَهُ عَذابَ النّارِ.([27])

فرمود: تبسّم و شادمانى در برابر مؤمن موجب دخول در بهشت خواهد گشت، و نتیجه تبسّم در مقابل دشمنان و مخالفان سبب ایمنى از عذاب خواهد بود.

28ـ قالَتْ (علیها السلام): لا یَلُومَنَّ امْرُءٌ إلاّ نَفْسَهُ، یَبیتُ وَ فى یَدِهِ ریحُ غَمَر.([28])

فرمود: کسى که بعد از خوردن غذا، دست هاى خود را نشوید دست هایش آلوده باشد، ـ چنانچه ناراحتى برایش بوجود آید ـ کسى جز خودش را سرزنش نکند.

29ـ قالَتْ (علیها السلام): اصْعَدْ عَلَى السَّطْحِ، فَإنْ رَأیْتَ نِصْفَ عَیْنِ الشَّمْسِ قَدْ تَدَلّى لِلْغُرُوبِ فَأعْلِمْنى حَتّى أدْعُو.([29])

روز جمعه نزدیک غروب آفتاب به غلام خود مى فرمود: بالاى پشت بام برو، هر موقع نصف خورشید غروب کرد مرا خبر کن تا براى خود ـ و دیگران ـ دعا کنم.

30ـ قالَتْ (علیها السلام): إنَّ اللّهَ یَغْفِرُ الذُّنُوبَ جَمیعاً وَلایُبالى.([30])

فرمود: همانا خداوند متعال تمامى گناهان بندگانش را مى آمرزد و از کسى باکى نخواهد داشت.

31ـ قالَتْ (علیها السلام): الرَّجُلُ اُحَقُّ بِصَدْرِ دابَّتِهِ، وَ صَدْرِ فِراشِهِ، وَالصَّلاهِ فى مَنْزِلِهِ إلاَّ الاْمامَ یَجْتَمِعُ النّاسُ عَلَیْهِ.([31])

فرمود: هر شخصى نسبت به مرکب سوارى، و فرش منزل خود و برگزارى نماز در آن از دیگرى در أُلویّت است، مگر آن که دیگرى امام جماعت باشد و مردم بخواهند با او نماز جماعت را إقامه نمایند.

32ـ قالَتْ (علیها السلام): یا أبَه، ذَکَرْتُ الْمَحْشَرَ وَوُقُوفَ النّاسِ عُراهً یَوْمَ الْقیامَهِ، وا سَوْأتاهُ یَوْمَئِذ مِنَ اللّهِ عَزَّوَجَلَّ.([32])

اظهار داشت: اى پدر، من به یاد روز قیامت افتادم که مردم چگونه در پیشگاه خداوند با حالت برهنه خواهند ایستاد ـ و فریاد رسى ندارد، جز اعمال و علاقه نسبت به اهل بیت (علیهم السلام) ـ.

33ـ قالَتْ (علیها السلام): إذا حُشِرْتُ یَوْمَ الْقِیامَهِ، أشْفَعُ عُصاهَ أُمَّهِ النَّبىَّ 6.([33])

فرمود: هنگامى که در روز قیامت برانگیخته و محشور شوم، خطاکاران امّت پیامبر (صلى الله علیه وآله وسلم)، را شفاعت مى نمایم.

34ـ قالَتْ (علیها السلام): فَأکْثِرْ مِنْ تِلاوَهِ الْقُرآنِ، وَالدُّعاءِ، فَإنَّها ساعَهٌ یَحْتاجُ الْمَیِّتُ فیها إلى أُنْسِ الاْحْیاءِ.([34])

ضمن وصیّتى به امام علىّ (علیه السلام) اظهار نمود: پس از آن که مرا دفن کردى، برایم قرآن را بسیار تلاوت نما، و برایم دعا کن، چون که میّت در چنان موقعیّتى بیش از هر چیز نیازمند به اُنس با زندگان مى باشد.

35ـ قالَتْ (علیها السلام): یا أبَا الحَسَن، إنّى لأسْتَحى مِنْ إلهى أنْ أکَلِّفَ نَفْسَکَ ما لا تَقْدِرُ عَلَیْهِ.([35])

خطاب به همسرش امیرالمؤمنین علىّ (علیه السلام) کرد و اظهار نمود: من از خداى خود شرم دارم که از تو چیزى را در خواست نمایم و تو توان تهیه آنرا نداشته باشى.

36ـ قالَتْ (علیها السلام): خابَتْ أُمَّهٌ قَتَلَتْ إبْنَ بِنْتِ نَبِیِّها.([36])

فرمود: رستگار و سعادتمند نخواهند شد آن گروهى که فرزند پیامبر خود را به قتل رسانند.

37ـ قالَتْ (علیها السلام): … وَ النَّهْىَ عَنْ شُرْبِ الْخَمْرِ تَنْزیهاً عَنِ الرِّجْسِ، وَاجْتِنابَ الْقَذْفِ حِجاباً عَنِ اللَّعْنَهِ، وَ تَرْکَ السِّرْقَهِ ایجاباً لِلْعِّفَهِ.([37])

فرمود: خداوند متعال منع و نهى از شرابخوارى را جهت پاکى جامعه از زشتى ها و جنایت ها; و دورى از تهمت ها و نسبت هاى ناروا را مانع از غضب و نفرین قرار داد; و دزدى نکردن، موجب پاکى جامعه و پاکدامنى افراد مى گردد.

38ـ قالَتْ(علیها السلام): وَ حَرَّمَ – اللّه – الشِّرْکَ إخْلاصاً لَهُ بِالرُّبُوبِیَّهِ، فَاتَّقُوا اللّه حَقَّ تُقاتِهِ، وَ لا تَمُوتُّنَ إلاّ وَ أنْتُمْ مُسْلِمُونَ، وَ أطیعُوا اللّه فیما أمَرَکُمْ بِهِ، وَ نَهاکُمْ عَنْهُ، فَاِنّهُ، إنَّما یَخْشَى اللّهَ مِنْ عِبادِهِ الْعُلَماءِ.([38])

فرمود: خداوند سبحان شرک را (در امور مختلف) حرام گرداند تا آن که همگان تن به ربوبیّت او در دهند و به سعادت نائل آیند; پس آن طورى که شایسته است باید تقواى الهى داشته باشید و کارى کنید تا با اعتقاد به دین اسلام از دنیا بروید. بنابر این باید اطاعت و پیروى کنید از خداوند متعال در آنچه شما را به آن دستور داده یا از آن نهى کرده است، زیرا که تنها علماء و دانشمندان (اهل معرفت) از خداى سبحان خوف و وحشت خواهند داشت.

39ـ قالَتْ (علیها السلام): أمّا وَاللّهِ، لَوْ تَرَکُوا الْحَقَّ عَلى أهْلِهِ وَ اتَّبَعُوا عِتْرَهَ نَبیّه، لَمّا اخْتَلَفَ فِى اللّهِ اثْنانِ، وَ لَوَرِثَها سَلَفٌ عَنْ سَلَف، وَ خَلْفٌ بَعْدَ خَلَف، حَتّى یَقُومَ قائِمُنا، التّاسِعُ مِنْ وُلْدِ الْحُسَیْنِ(علیه السلام).([39])

فرمود: به خدا سوگند، اگر حقّ ـ یعنى خلافت و امامت ـ را به اهلش سپرده بودند; و از عترت و اهل بیت پیامبر صلوات اللّه علیهم پیروى و متابعت کرده بودند حتّى دو نفر هم با یکدیگر درباره خدا ـ و دین ـ اختلاف نمى کردند. و مقام خلافت و امامت توسط افراد شایسته یکى پس از دیگرى منتقل مى گردید و در نهایت تحویل قائم آل محمّد ( عجّل اللّه فرجه الشّریف ، و صلوات اللّه علیهم اجمعین) مى گردید که او نهمین فرزند از حسین (علیه السلام) مى باشد.

40ـ قالَتْ (علیها السلام): حُبِّبَ إلَیَّ مِنْ دُنْیاکُمْ ثَلاثٌ: تِلاوَهُ کِتابِ اللّهِ، وَالنَّظَرُ فى وَجْهِ رَسُولِ اللّهِ، وَالاْنْفاقُ فى سَبیلِ اللّهِ.

فرمود: سه چیز از دنیا براى من دوست داشتنى است: تلاوت قرآن، نگاه به صورت رسول خدا; و انفاق و کمک ـ به نیازمندان ـ در راه خداوند متعال.

—————————

منابع :

[1] ـ شرح نهج البلاغه ابن ابى الحدید: ج 16، ص 211.

[2] – اختصاص شیخ مفید: ص 213، س 7، بحارالأنوار: ج 37، ص 150، ح 15.

[3] ـ ریاحین الشّریعه: ج 1، ص 93.

[4] ـ تفسیر الإمام العسکرى (علیه السلام): ص 330، ح 191، بحارالأنوار: ج 23، ص 259، ح 8.

[5] ـ تنبیه الخواطر معروف به مجموعه ورّام: ص 108 و 437، بحار: ج 67، ص 249، ح 25.

[6] ـ شرح نهج البلاغه ابن ابى الحدید: ج 2، ص 449 مجمع الزّوائد: ج 9، ص 132.

[7] ـ کوکب الدّرىّ: ج 1، ص 254.

[8] ـ بحارالأنوار: ج 68، ص 155، س 20، ضمن ح 11.

[9] ـ اصول کافى: ج 1، ص 460، بیت الأحزان: ص 104، بحارالأنوار: ج 28، ص 250، ح 30.

[10] ـ صحیح مسلم: ج 2، ص 72، صحیح بخارى: ج 6، ص 176.

[11] ـ بحارالأنوار: ج 28، ص 303، صحیح مسلم: ج 2، ص 72، بخارى: ج 5، ص 5.

[12] ـ بیت الأحزان: ص 113، کشف الغمّه: ج 2، ص 494.

[13] ـ خصال: ج 1، ص 173، احتجاج: ج 1، ص 146.

[14] ـ ریاحین الشّریعه: ج 1، ص 312، فاطمه الزّهراء (علیها السلام): ص 360، قطعه اى از خطبه طولانى و معروف آن مظلومه در جمع مهاجرین و انصار.

[15] ـ بحارالأنوار: ج 43، ص 200، ح 30.

[16] ـ بحارالأنوار: ج 43، ص 185، ح 17.

[17] ـ الإمامه والسّیاسه: ص 30، بحارالأنوار: ج 28، ص 355، ح 69.

[18] ـ بحارالأنوار: ج 43، ص 54، ح 48.

[19] ـ زهره الرّیاض ـ کوکب الدّرى: ج 1، ص 253.

[20] ـ تهذیب الأحکام: ج1، ص 429، کشف الغمّه: ج 2، ص 67، بحار:ج 43، ص 189،ح 19.

[21] ـ بحارالأنوار: ج 43، ص 91، ح 16، إحقاق الحقّ: ج 10، ص 258.

[22] ـ دلائل الإمامه: ص 128، ح 38، معانى الأخبار: ص 355، ح 2.

[23] ـ تفسیر الإمام العسکرى (علیه السلام): ص 320، ح 191.

[24] ـ بحارالأنوار: ج 43، ص 192، ح 20، أعیان الشّیعه: ج 1، ص 321.

[25] ـ کنزل العمّال: ج 16، ص 462، ح 45443.

[26] ـ مستدرک الوسائل: ج 7، ص 336، ح 2، بحارالأنوار: ج 93، ص 294، ح 25.

[27] ـ تفسیر الإمام العسکرى (علیه السلام): ص 354، ح 243، مستدرک الوسائل: ج 12، ص 262، بحارالأنوار: ج 72، ص 401، ح 43.

[28] ـ کنزل العمّال: ج 15، ص 242، ح 40759.

[29] ـ دلائل الإمامه: ص 71، س 16، معانى الأخبار: ص 399، ضمن ح 9.

[30] ـ تفسیر التّبیان: ج 9، ص 37، س 16.

[31] ـ مجمع الزّوائد: ج 8 ، ص 108 ، مسند فاطمه: ص 33 و 52.

[32] ـ کشف الغمّه: ج 2، ص 57، بحار الأنوار: ج 8 ، ص 53، ح 62.

[33] ـ إحقاق الحقّ: ج 19، ص 129.

[34] – بحارالأنوار: ج 79، ص 27، ضمن ح 13.

[35] ـ أمالى شیخ طوسى : ج 2، ص 228.

[36] ـ مدینه المعاجز: ج 3، ص 430.

[37] ـ ریاحین الشّریعه: ج 1، ص 312، فاطمه الزهراء (علیها السلام): ص 360، قطعه اى از خطبه طولانى و معروف آن مظلومه.

[38] – همان مدرک قبل.

[39] ـ الإمامه والتبصره: ص 1، بحارالأنوار: ج 36، ص 352، ح 224.

ما تا ظهور ایستاده ایم

اللهم عجل لولیک الفرج





      
<   <<   6   7   8   9   10   >>   >